Chlodnik - židovská kuchyně

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • mladé natě z červené řepy 1,5 kg
  • salátových okurek 400 g
  • ředkviček 200 g
  • pažitky 50 g
  • kopru 50 g
  • kysaného mléka 1,5 l
  • kysané smetany 3 dl
  • vajec na tvrdo 5
  • hořčice 50 g
  • sůl
  • pepř
  • cukr

Postup

1 Postup přípravy: Nať z řepy nakrájíme a s trochou vody uvaříme. Necháme vychladnout a smícháme s rozmíchaným mlékem se smetanou. Omyté okurky a ředvičky nastrouháme na nudličky, pažitku a kopr nasekáme a vše přidáme do polévky. Zamícháme, ochutíme hořčicí, cukrem a pepřem. Vejce nakrájíme na kousky, dáme do talířů a zalejeme studenou polévkou.

Mohlo by Vás zajímat

Basilejská polévka
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm pomalu osmažíme dozlatova. Vmícháme mouku, odstavíme a necháme vych...
01:30 · 
Chlodnik
1. Kosti vložíme do 1 l osolené vody a uvaříme silný vývar, který přecedíme. 2. Telecí maso nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme, r...
01:30 ·  · 00:45
Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
Postup přípravy: Oloupanou řepu nakrájíme na plátky, dáme do hliněné nebo kameninové nádoby, zalejeme převařenou vodou, přidáme sůl, cukr, bobkov...
01:30 ·  · 00:45 · 00:44
Moskevský boršč
Z ruské kuchyně - Hovězí maso uvaříme doměkka v osolené vodě. Oloupanou červenou řepu, mrkev, celer, petržel a cibuli pokrájíme na nudličky, rajč...
01:30 ·  · 00:45 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...