Gaspacho

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • rajčat 600 g
  • menší cibule 2
  • salátová okurka
  • černých oliv 10
  • stroužek česneku
  • červeného vína 1 dl
  • olivového oleje 2 lžíce
  • petrželka
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika mletá

Postup

1 Rajčata se spaří na několik sekund ve vařící vodě. Poté je oloupeme a na drobno nakrájíme. Přidáme víno a směs okořeníme solí, pepřem a osladíme. Do rozetřeného česneku smíchaného s paprikou pomalu přidáváme olej a vše rozmixujeme s rajčaty a vínem. Nakonec do rozmixované směsi přidáme na drobné kousky nakrájenou okurku a naplátkované olivy. (Okurky je ovšem možné také rozmixovat se směsí). Polévka se poté vychladí a na talíři posype petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Gaspacho
1. Okurky, cibuli, oloupaná rajčata a česnek pokrájíme na kousky, přidáme vodu a rozmixujeme. 2. Přidáme rajčatový protlak a olivový olej a roz...
00:10
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajča...
00:10
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...