Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní polévky > Gulášová polévka z vepřového masa s kapustovými knedlíčky
 

Gulášová polévka z vepřového masa s kapustovými knedlíčky

Gulášová polévka z vepřového masa s kapustovými knedlíčky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1123x
Autor: neuveden

SUROVINY

25 dkg vepřové kýty;
2 cibule;
1 rajče;
1 paprika;
2 stroužky česneku;
mletá paprika;
sůl;
pepř;
mletý kmín;
4 ks brambor;
1 hlávky kapusty;
2 vajíčka;
2 dkg másla;
3 polévkové lžíce mouky;
1 polévková lžíce strouhanky;

POSTUP

Obě cibule rozkrojíme na dvě poloviny a začneme je restovat na rozpáleném oleji. Přidáme k nim rajče a papriku rozkrájené na kostičky a utřený česnek.
Posypeme mletou paprikou, zalijeme vodou a dusíme tak dlouho, dokud se nám voda neodpaří na omastek. Osolíme a okořeníme mletým kmínem.
Maso nakrájíme na kostičky, přisypeme je ke gulášovému základu a uvaříme do měkka. Odpařenou vodu pravidelně doplňujeme.
Brambory rozkrájíme na kostičky a přidáme do polévky, načež je zalijeme vodou. Osolíme a necháme přejít varem. Polévku můžeme ochutit také pálivou paprikou.
Kapustu nakrájíme na tenké nudličky a ve slané vodě ji uvaříme do měkka. Scedíme. Jedno celé vajíčko a jeden vaječný žloutek smícháme s máslem a moukou. Osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem. Přidáme strouhanku, kterou smícháme a prohněteme s vychladlou kapustou. Ze zbylého vaječného bílku ušleháme tuhý sníh,které přidáme do těsta, aby bylo vláčnější.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme navlhčenou rukou knedlíčky, které ve velkém množství vřelé vody 6-8 minut vaříme.
Podáváme tím způsobem, že na knedlíčky vložené do talíře naléváme gulášovou polévku.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.