Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Pizza > Calzone s mletým masem
 

Calzone s mletým masem

Calzone s mletým masem
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
3
Časová náročnost
33 min.
Počet zobrazení
1416x
Autor: neuveden

SUROVINY

300 g hladké mouky
20 g droždí
sůl
špetku cukru
4 lžíce olivového oleje
250 g žampionů
2 malé cibule
80 g mletého masa
850 ml sterilovaných rajčat
150 g mraženého hrášku
provensálské koření
pepř
200 g eidamu
mouku na vál
1 vejce
tymián

POSTUP

Do mísy prosijeme mouku a rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru, 1 lžičku soli, jednu lžíci oleje a 150ml vlažné vody. Vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě 30 minut kynout. Žampiony nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme zbylý olej, vložíme cibuli a mleté maso a přibližně 3 minuty prudce opékáme. Přidáme žampiony a dále opékáme. Rajčata necháme okapat, nakrájíme je na malé kousky a společně s mraženým hráškem přidáme k mletému masu. Chvíly nezakryté podusíme, ochutíme oslí, pepřem a provensálským koření. Sýr nastrouháme a asi dvě třetiny zamícháme do masové směsi. Těsto krátce prohněteme, rozpůlíme a vyválíme na pomoučněném válu dva kruhy p průměru 26 cm. Na polovinu každého navršíme masovou směs, vecje rozklepneme, oddělíme bílek a potřeme jím okraje těsta. Volnou polovinu překlopíme přes náplň a okraje pevně přitiskneme. Calzone potřeme žloutkem, posypeme sýrem a kořením. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horké troubě asi 20 minut (200). Hotové calzone rozpůlíme a posypeme tymiánem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.