Cizrnový salát se zeleninou

0 hodnocení00:35
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • rajčata 4 ks
  • červená paprika 1 ks
  • zelená paprika 1 ks
  • mladá salátová okurka 1 ks
  • zelí (může být a nemusí) 200 g
  • sterilovaná cizrna Bonduelle (1 konzerva 425 ml) 265 g
  • balkánský sýr 200 g
  • zelené natě (petrželka nebo bazalka, pažitka)
  • zálivka: olej, balzamikový ocet, sůl, cukr, vinný ocet

Postup

1 Zeleninu očistíme, opláchneme vodou. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata a papriky nakrájíme na kostičky. Zelí nastrouháme. Vše promícháme s odkapanou cizrnou a zalijeme vytvořenou zálivkou. Salát necháme krátce vychladit a před podáváním posypeme balkánským sýrem a jemně nakrájenými zelenými natěmi.

Mohlo by Vás zajímat

Rychlí utopenci
Nejprve vytvoříme nálev smícháním octa, oleje, hořčice, worcesteru, kečupu, vody soli, chilli, pepře a papriky. To vše promícháme a necháme přejí...
 · 01:39
Aprílové chlebíčky
Nejdříve rozdrtíme česnek, který smícháme se sýrem a máslem a pomazánka je hotová. Nakrájenou veku položíme na tác a uprostřed necháme místo na ...
 · 01:00
Americké bochánky popovers
Postup přípravy: Všechna vejce rozbijeme do hlubší misky a přidáme další ingredience. Promícháme lehce lžící, aby vznikla kašička, ve které mohou...
 · 00:44
Chlebové řezy
Z chleba odkrojíme na obou koncích patky a strany seřízneme i s kůrkou tak, aby nám ze střídky vznikl hranol. Podélně jej rozkrojíme na čtyři plá...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...