Francouzská omeleta

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vejce 2
  • smetany 50 ml
  • trochu strouhanky
  • asi 50
  • strouhaného sýra 50 g
  • olej
  • sůl a tymián

Postup

1 Z osolených vajec, smetany a strouhanky vyšleháme řídké těsto. Do pánve vložíme na rozpálený olej plátky žampionů, krátce opečeme, zalijeme těstem a posypeme tymiánem. Opečeme z jedné strany, pak otočíme, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme z druhé strany.

Mohlo by Vás zajímat

Omeleta poulard - Omelette á la Poulard
Dobře ušleháme zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Na pánev, kde začíná pěnit máslo, dáme nejprve ušlehané žloutky, posolíme a opepříme. Když začínají...
 · 
Studentské jídlo: omeleta
1. PŘIPRAVTE SMĚS Nakrájejte bramboru na osm klínků; nemusíte se obtěžovat s loupáním. Feferonku zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Na...
 ·  · 00:30
Špenátová omeleta s omáčkou
Listy čerstvého špenátu omyjeme a spaříme horkou vodou. Vychladlý špenát pokrájíme nahrubo a přebytečnou vodu vymačkáme. Rajčata omyjeme a nakráj...
 ·  · 00:30 · 00:30
Omeleta po thajsku
Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou šalotku, česnek a zázvor. Přihodíme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a mleté maso. Dochutíme solí a pepře...
 ·  · 00:30 · 00:30 · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...