Debrecínské vepřové kotlety
00:30
Postup
1 Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní dorůžova cibuli. Přidáme mletou papriku, zamícháme a podlejeme vodou. Do základu vložíme posolené, naklepané a po okrajích naříznuté kotlety. Dusíme a podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Když kotlety měknou, podlejeme více a přidáme vyčištěné, na nudličky nakrájené papriky a oloupaná nakrájená rajčata. Přisolíme a dusíme s masem. K měkkému masu dáme ještě podusit na tenká kolečka nakrájenou klobásu. Podáváme s dušenými brambory.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře