Chalupářské překvapení

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • stejné množství květáku a pórku - asi po 300 g, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 3 dl mléka, sůl, čerstvě mletý pepř, 4 vejce natvrdo, strouhaný sýr, brambory

Postup

1 Postup přípravy: Brambory uvaříme a s kouskem másla rozšťoucháme na kaši. Rozebraný květák a nakrájený pórek rychle povaříme 4-5 minut a necháme okapat. Vývar uchováme. Z poloviny másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přilijeme část vývaru a mléko a uvaříme řidší bešamel. Okořeníme a vmícháme polovinu sýra a nasekaná vejce. Do zapékací misky vymazané zbylým máslem vložíme zeleninu, přelijeme bešamelem, navrch rozetřeme bramborovou kaši povrch narýhujeme vidličkou, posypeme zbytkem sýra a zapečeme dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Kedlubnové překvapení
Nakrájíme kedlubny na kolečka. Z jedné strany kedlubny dáme sýr z druhé strany šunku. Trochu osmažíme. Obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhanc...
00:10
Špenátové překvapení
Postup přípravy: Špenát připravíte obvyklým způsobem, ať už mražený nebo čerstvý. Tak jak jste zvyklí a jak ho máte rádi. Rohlíky rozkrojte podél...
00:10 · 00:44
Kedlubnové překvapení
Nakrájíme kedlubny na kolečka. Z jedné strany kedlubny dáme sýr z druhé strany šunku. Trochu osmažíme. Obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhanc...
00:10 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...