Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zelenina > Cuketová pochoutka od Emy
 

Cuketová pochoutka od Emy

Cuketová pochoutka od Emy
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1530x
Autor: neuveden

SUROVINY

800 g cukety
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 střední cibule
1 2 stroužky česneku
5 vajec
100 ml rostlinného oleje
150-200 g šunkového salámu nebo kabanosu, případně vařené maso z uzených žebírek; pro vegetariány použijeme maso Robi nebo sójovou šunku aj.- vše vždy nakrájené na menší kousky
mleté koření podle chuti a zálib (pepř, san-sho, chilli aj.)
hrst nasekaných čerstvých bylinek: petrželová nať, tymián, oregáno, bazalka a pod.)
200 g tvrdého sýra, nastrouhaného (0,7 do těsta a 0,3 na posypání)
0,5 lžičky soli
1 lžička zeleninového ochucovadla (Vegeta aj.)
Příloha:
nové brambory s máslem a bylinkami

POSTUP

Cukety oloupáme a nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy. Cibuli s česnekem případně i s uzeninou krátce orestujeme na malém množství oleje.
Do cuketové hmoty přidáme olej, vejce, bylinky, koření, sůl, osmahnutou cibuli s česnekem a uzeninou (nakonec ani tam nemusí být) a 0,7 připraveného množství sýra. Promícháme a přidáme mouku s kypřícím práškem. Umícháme relativně řídkou směs, kterou nalejeme na vymazaný a strouhankou nebo kukuřičnou krupicí vysypaný plech normální velikosti (vrstva těsta by neměla být moc silná ani tenká).
Těsto pečeme v asi 2 cm tlusté vrstvě při 180 až 190°C asi 25 až 30 minut v předehřáté troubě. Asi 10 minut před koncem pečení posypeme povrch zbytkem nastrouhaného sýra a dopečeme dozlatova. Nakrájíme na čtverečky a podáváme s bylinkovými bramborami ohřátými na másle.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.