Francouzský salát

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • brambor vařených ve slupce 200 g
  • mrkve - sterilovaná zelenina:
  • zelených fazolek 70 g
  • zeleného hrášku 70 g
  • sladkokyselých okurek 80 g
  • čerstvých nebo kompotovaných jablek 80 g
  • sůl
  • ocet nebo citronová šťáva
  • bílý pepř
  • worchestrové omáčky 1 lžička
  • majonézy 250 g

Postup

1 Oloupané brambory a zeleninu nakrájíme na stejnoměrné kostky a dáme do mísy. Přidáme hrášek a nadrobno nakrájené okurky. Celou směs okořeníme solí, pepřem, octem, worchestrovou omáčkou a promícháme. Majonézu přidáváme nakonec. Salát používáme na obložené chlebíčky, k plnění rajčat nebo paprik. Jestliže chceme salát podávat jako samostatný pokrm, můžeme ho ozdobit hlávkovým salátem, nebo rajčátkem. Jako příloha se hodí bílý chléb.

Mohlo by Vás zajímat

Americký salát podle šéfkuchaře
Saláty podle šéfkuchaře předpokládají různé variace dle fantazie autora.Většinou představují salát jako hlavní chod skládající se z čerstvé zelen...
 · 00:20
Korejský salát kimchi
1. Dissolve the 3 tablespoons salt in the water. Put the cabbage into a large bowl, a crock, or a nonreactive pot, and pour the brine over it. We...
 · 
Zelný salát s mrkví a křenem
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Ochutíme cukrem, solí a olejem, lehce promícháme a necháme odstát v chladu. Nakonec vmícháme nudličky z mrkve a...
 · 
Salát s kysaného zelí
Zelí pokrájíme najemno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, cukr a olej a vše řádně promícháme....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...