Zelný salát „coleslaw“

Zelný salát „coleslaw“
1 hodnocenísnadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • gr bílého zelí 350
  • mrkve 2
  • stonky řapíkatého celeru 2
  • cibule 1
  • zálivky „vinaigrette“ 1 dl
  • majonézy 0,4 dl
  • hrst rozinek (je dobré mít je předem namočené)
  • dijonské hořčice 1 lžička
  • pepř
  • sůl
  • Zálivka „vinaigrette“:
  • olivového oleje 8 lžic
  • citron (šťáva z něj) 1
  • dijonské hořčice 1 lžíce
  • vinného octa 2 lžíce
  • cukru špetka
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

1 Zálivka „vinaigrette“: vše vyšleháme do pěny.
2 Zelí omyjeme, zbavíme košťálů, nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a celer rovněž nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nastrouháme. Pak vše – mimo majonézy – promícháme a necháme (asi 8 hodin) odležet v chladničce. Před podáváním jen vmícháme majonézu.

Mohlo by Vás zajímat

Americký salát podle šéfkuchaře
Saláty podle šéfkuchaře předpokládají různé variace dle fantazie autora.Většinou představují salát jako hlavní chod skládající se z čerstvé zelen...
 · 00:20
Korejský salát kimchi
1. Dissolve the 3 tablespoons salt in the water. Put the cabbage into a large bowl, a crock, or a nonreactive pot, and pour the brine over it. We...
 · 
Zelný salát s mrkví a křenem
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Ochutíme cukrem, solí a olejem, lehce promícháme a necháme odstát v chladu. Nakonec vmícháme nudličky z mrkve a...
 · 
Salát s kysaného zelí
Zelí pokrájíme najemno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, cukr a olej a vše řádně promícháme....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...