Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Zvěřina > Francouzská srnčí pečeně
 

Francouzská srnčí pečeně

Francouzská srnčí pečeně
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Časová náročnost
127 min.
Počet zobrazení
2546x
Autor: neuveden

SUROVINY

1,3 kg srnčího masa bez kostí v jednom kuse
250 ml octa z červeného vína
2 lžičky hrubé soli
6 celých pepřů
1 řez bůčku nebo špeku
500 ml šípků
500 ml suchého bílého vína
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
600 ml oloupaných mandlí na lupínky nakrájených
4 hřebíčky
1 nevoskovaný citron bez semínek posekaný
2 lžíce cukru

POSTUP

Svázat maso každých 5cm kuchyňským motouzkem, aby si udrželo tvar.

Smíchat 500ml vody s octem, vložit srnčí a přidat sůl a pepř. Nechat alespoň 2 hodiny odpočívat v chladničce (nejlépe přes noc).

Předehřát troubu na 180°C. Vymastit pekáč a nalít do něho marinádu. Položit bůček na srnčí a vložit do pekáče. Péct do měka. Doba pečení záleží na stáří zvířete, ale měla by být tak asi 1,5 hodiny. Během pečení sem tam polévat marinádou.

Očistit šípky od stopek a okvětí. Rozříznout je v polovině a vyjmout semínka a ¨vlasy¨ve středu. Pomlet šípky a zvážit je. Přidat k nim stejnou váhu bílého vína. Dát vše do kastrolku a vařit s 125ml šťávy z masa po 35min. Slít omáčku přes síto.

V kastrolku rozpustit máslo a zamíchat dovnitř mouku. Přidat 125ml šťávy z masa a šípkovou omáčku. Dobře promíchat a povařit. Přidat mandle, hřebíčky, citron a cukr. Míchat, až omáčka zhoustne.

Podávat nakrájené maso na nahřáté míse a omáčku v omáčníku.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.