Kančí guláš s bůčkem

0 hodnocení03:00velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • kančích odřezků 1 kg
  • 0,2kg bůčku bez kosti
  • 5x středně velká cibule
  • 5x kulička jalovce
  • 3x kulička nového koření
  • 3x bobkový list
  • 1x kostka masoxu
  • 1x sáček sladké papriky
  • 1x lžíce pálivé papriky
  • slabšího vývaru popř. naředit vodou 3 l
  • 3x lžíce kečupu Helmans
  • 3x stroužek česneku
  • drcený kmín
  • drcený barevný pepř
  • drcený pepř
  • drcená seměs chilikoření
  • majoránka
  • sůl
  • hladká mouka
  • sádlo
  • vegeta na případné dochucení

Postup

1 V tlakovém hrnci na sádle podusíme cibuli, osolíme, přidáme na kostky nakrájené maso a bůček, které si den předem naložíme do marinády z oleje, rozdrceného jalovce, barevného pepře a drceného kmínu. Maso osolíme a zprudka oresujeme, necháme škvařit v tuku z bůčku.( se solí opatrně) Až maso pustí dostatek tuku, vsypeme sladkou i pálivou papriku, promícháme a po chvíli snížíme teplotu, aby se paprika nespálila a nezhořkla. Zelijeme horkým vývarem tak aby všechno maso bylo ve šťávě. Přidáme kostku masoxu, Kečup Helmans, rozmačkaný šesnek, nové koření, bobkový list. Uzavřeme hrnec a dáme dusit( asi dvacet minut, když je maso mladé). Připravíme si tmavou jíšku ze tří lčic hladké mouky, kterou osmahneme na sádle. Když je maso měkké dolejeme vývarem nebo vodou přidáme jíšku na zahuštění- né moc aby nebyl guláš moučný. Opepříme, přidáme mleté čili, drcený pepř, majoránku a povaříme ještě 15 minut. Guláš můžeme dochutit ještě vegetou.

Mohlo by Vás zajímat

Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
Smažený řízek z divočáka (specialita z polesí Harrachov)
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na potřebný počet řízků, které mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smícháme s hořčicí, jalovcem, tymiáne...
Kančí guláš
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...