Srnčí na divoko s chlupatými knedlíky

Srnčí na divoko s chlupatými knedlíky
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • srnčího hřbetu bez kosti 800 g
  • pepř
  • sůl
  • slunečnicový olej na zakápnutí a opečení
  • Omáčka:
  • špeku 100 g
  • cibule 300 g
  • celeru 150 g
  • mrkve 150 g
  • kořenové petržele 150 g
  • listů bobkového listu 5
  • nového koření 8 kuliček
  • celého černého pepře 12 kuliček
  • jalovce 8 kuliček
  • brusinkového kompotu 200 g
  • rostlinného oleje 50 ml
  • sůl
  • pepř
  • vodu na podlévání
  • Chlupaté knedlíky:
  • syrových oloupaných brambor 350 g
  • ve slupce vařených oloupaných brambor 150 g
  • hrubé mouky 250 g
  • vejce 1 ks
  • hrst kudrnky
  • sůl

Postup

1 1. Očištěné maso důkladně odblaníme, osolíme, opeříme, zakapeme olejem, necháme odležet.
2 2. Špek, cibuli a zeleninu nakrájíme na drobné kostky.
3 3. Na části oleje vypečeme slaninu, přidáme všechnu zeleninu a koření, orestujeme hodně dozlatova, lehce podlijeme vodou, zeleninu dusíme pod pokličkou hodně doměkka.
4 4. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme brusinky a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Pokud je zeleninová omáčka příliš hustá, trochu ji rozředíme vodou. Konzistence však nesmí mít příliš řídká.
5 5. Maso opečeme nejlépe na teflonové pánvi tak, aby bylo téměř hotové, ne však vysušené. Vložíme do připravené omáčky, společně prohřejeme a podáváme s chlupatými knedlíky.
6 Chlupaté knedlíky:
7 1. Vařené i syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme je s moukou, vejcem a sekanou petrželkou kudrnkou, osolíme a důkladně zamícháme v kompaktní těsto.
8 2. Část těsta si vezmeme do dlaně a lžící tvarujem knedlíky, které házíme rovnou do vařící osolené vody. Podebereme, aby se nepřichytly ke dnu a podle velikosti vaříme asi 5-7 minut. Po vyjmutí z vody lehce zakápneme olejem.

Mohlo by Vás zajímat

Roládka z divočiny
kus kejtky, vhodně naříznout a rozklepat na placku - tenhle kus pak pomatlat omáčkou z kečupu, hořčice, sojové omáčky, třeného česneku, soli (nep...
 · 01:00
Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...