Bramborový guláš á la segedin

Bramborový guláš á la segedin
0 hodnocení00:50snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 1. Brambory a cibuli oloupeme, brambory nakrá­jime na plátky, cibuli na kolečka. Slaninu rozkrá­jíme na kostičky. Papriky očistíme, vykrojíme vnitřky, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata pokrájíme na kostky.
2 2. Cibuli a slaninu osmahneme na rozehřá­tém oleji. Poprášíme paprikou, zamícháme, ­přidáme brambory papriky, rajčata a kysané zelí. Zalijeme vývarem. Guláš okořeníme soli, pepřem a kmínem. Přikryté poklicí dusíme na mírném ohni asi 35 min.
3 3. Po 25 min. varu přidáme celé klobásy. Před podáváním je vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vrátíme do guláše. Guláš pikantně dochutíme. Podáváme se zakysanou smetanou a pažitkou.
4 Původní kuchyní tohoto receptu je

Mohlo by Vás zajímat

Bramborový salát
1. Kořenovou zeleninu povařte v mírně osolené vodě doměkka, ale jen tak, aby zůstala pevnější. Pak ji spolu s bramborami a okurkami nakrájejte na...
 · 00:40
Bramborový guláš s klobásou
Drobně nakrájené cibule zpě­níme na oleji, vmícháme mletou papriku a kmín, po zpěnění zali­jeme trochou vody a uvedeme ji do varu. Přidáme brambo...
 · 
Bramborový salát
Brambory umyjeme kartáčkem ve studené vodě a pořádně z nich vydloubneme všechny klíčky. I mrkev podrobíme koupeli. Pak je naskládáme do hrnce, do...
 · 
Bramborový špíz s jehněčím masem
Maso nakrájíme na nudličky, feferonky drobně a zázvor posekáme. Smícháme feferonky, 5 lžic citr. šťáv, sůl, pepř a maso marinujeme 2 h. Brambory ...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...