Kuřátko v římském hrnci
01:30velmi snadné
Postup
1 Kuře omyjeme a naporcujeme na 12 kousků.Velmi mírně osolíme a promneme kořením. Oloupeme brambory a očistíme zeleninu.
2 Brambory a zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky.
3 Brambory okmínujeme,zeleninu poepříme.
4 Do předem namočeného(2 hod ve studené vodě) římského hrnce dáme 0,5 brambor a zeleniny,potom maso a na to druhou 0,5 brambor a zeleniny.
5 Přiklopíme víkem a pečeme asi 1 hod. Vkládáme do studené trouby aby hrnec nepraskl.
6 Po hodině sundáme víko, maso vytáhnem na povrch a ještě 15 minut zapečeme.
7 Pozor!!!! Solit a kořenit velmi opatrně, až o polovinu méně než při běžném pečení!!!
Mohlo by Vás zajímat
Naporcované kuře nebo kuřecí stehna oboustranně silně osolíme a okmínujeme, dáme do pekáče, přelijeme vodou, uzavřeme a pečeme 25 minut na 200oC....
Rozehřát olej na pekáči a vložit do něj kuřata prsama dolů.
V misce smíchat zázvor, papriku, česnek, posekanou cibuli, oříšek a šafrán. Směs r...
Maso pokrájíme na kostičky, zelí na nudličky, pórek na půlkolečka a mrkev nahrubo nastrouháme. Nudle podle návodu zalijeme vařící vodou, necháme ...
Kuře mírně nasolíme. V hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme cibulku (jen zesklovatět) přidáme sůl kečup chilli, cukr, sojovku, kečup a ocet. Povařím...
Komentáře