Hovězí s citrónovou omáčkou

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • · 200 g hovězího zadního
  • · mouka
  • · máslo
  • · olej
  • · žampionů 200 g
  • · 2 malé cibule 2
  • · citrón
  • · 100 ml suchého bílého vína
  • · 100 ml smetany sůl, pepř
  • · cukr
  • · sekaná petrželka
  • Přílohy:
  • brambory, luštěniny

Postup

1 Maso pokrájíme nudličky obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na oleji, mírně podlijeme a podusíme.<
2 Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka. Obojí podusíme na másle, vyjmeme a dáme stranou.
3 Osmahneme trochu citrónové kůry, přidáme vymačkanou šťávu, a nalijeme ji na máslo ve kterých jsme dusili houby s cibulí, přidáme víno a mírně povaříme.
4 Pak ochutíme solí a pepřem. Houby s cibulí i maso vložíme do omáčky a krátce prohřejeme.
5 Podáváme posypané petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...