Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Masové polévky > Boršč s masem
 

Boršč s masem

Boršč s masem
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
1524x
Autor: Magda Saxlová a Karel Sýs: Židovská kuchařka, str. 62, Bon Art-Esprit Praha, 1991, židovská kuchyně|

SUROVINY

500 g hovězího masa
1 větší červenou řepu
1 velká cibule
4 stroužky česneku
3 žloutky
Na dochucení: citrón, pepř, sůl, majoránka cukr.

POSTUP

Židovský boršč čtyřikrát »V ruské restauraci zavolal si Abraham Korach číšníka. Číšníku ten boršč není dost kyselý. To prosím není boršč, to je bujón. No když je to bujón, tak je to dost kyselé.« (Karel Poláček: Židovské anekdoty) Postup přípravy: Připravíme vývar z hovězího masa. Do vývaru vložíme nastrouhanou očištěnou červenou řepu rozkrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek. Vaříme asi 20 minut, osolíme, dochutíme cukrem, citrónem, majoránkou, pepřem a ještě půl hodiny povaříme. Pak odstavíme a vmícháme 3 žloutky, předem rozkvedlané v troše polévky. Maso nakrájíme na kostečky a vrátíme do polévky. Podle jiné varianty můžeme přidat rozkrájená rajčata a rozinky.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.