Frankfurtská polévka

0 hodnocení00:30velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • masového vývaru 1,5 l
  • cibule 1
  • másla 30 g
  • hladké mouky 30 g
  • sladká paprika, sůl, pepř
  • párku 200 g
  • mléko
  • střední brambory, pokrájené na kostičky 2

Postup

1 1) Na másle zpěníme cibulku, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku, odstavíme z plotny zasypeme paprikou a zalijeme vývarem.
2 2) Necháme vařit asi 15 minut a potom přecedíme přes sítko. Přidáme pokrájené brambory a ještě asi 10 minut vaříme. Ke konci vaření zalijeme mlékem a přidáme jako vložku na kolečka nakrájené párky.

Mohlo by Vás zajímat

Klasický hovězí vývar
Hovězí maso opláchneme, naklepeme a rozkrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce s asi 2 litry studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření i ze...
 · 01:00
Drštková polévka
Většinou vaříme 1 den hovězí drštky a druhý den polévku. Vaření drštek: Hovězí drštky vložíme do většího hrnce a zalejeme studenou vodou. Na pl...
 · 06:00 · 
Bramborová s uzenou treskou (makrelou)
1) tresku , cibuli , bouquet garni a vodu dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme až se začne maso rozpadat. 2) Tresku ...
 · 
0185 - Ruský boršč
Červenou řepu, zelí a maso nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Přidáme vývar nebo vodu a ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...