Omáčka na ošizení (dia).
Postup
1 V malém kastrolku, na prudkém ohni přivéct vývar s pepřem a paprikou do varu. Snížit teplotu a vařit po 10min, nebo až se tkutina zredukuje na 0,5.
2 V malé misce smíchat vodu se škrobem a zašlehat směs do vývaru. Zvýšit teplotu a přivéct do varu na 30 vteřin. Sundat z ohně a zamíchat dovnitř petrželku.
3 Podávat k masům, zelenině atd
Mohlo by Vás zajímat
Používáme-li čerstvá rajčata, opláchneme je, spaříme, oloupeme slupku a nakrájíme je na osminky. Konzervovaná bývají již oloupaná, stačí je jen n...
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme. Sem tam zamícháme. ...
Postup přípravy:
Olej rozehřejeme v kastrolu a v něm dozlatova osmahneme česnek. Přilijeme polovinu vývaru, dobře promícsíme. mezitím v jiné nád...
Prolisovaný česnek smícháme s Majonézou, smetanou, přidáme nasekanou pažitku a petrželku.
Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem....
· 00:15
Komentáře