Omáčka na ošizení (dia).

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • Jedna porce: 5 kalorií, 0g tuku
  • Na 250ml
  • domácího kuřecího vývaru (tuk na povrchu sebraný), nebo z kostky (pozor na sůl) 250 ml
  • škrobu 1 lžička
  • studené vody 1 lžíce
  • pepř podle chuti
  • trocha sladké mleté papriky (nemusí být)
  • na jemno posekané petrželky 1 lžíce

Postup

1 V malém kastrolku, na prudkém ohni přivéct vývar s pepřem a paprikou do varu. Snížit teplotu a vařit po 10min, nebo až se tkutina zredukuje na 0,5.
2 V malé misce smíchat vodu se škrobem a zašlehat směs do vývaru. Zvýšit teplotu a přivéct do varu na 30 vteřin. Sundat z ohně a zamíchat dovnitř petrželku.
3 Podávat k masům, zelenině atd

Mohlo by Vás zajímat

Babiččina rajská omáčka
Používáme-li čerstvá rajčata, opláchneme je, spaříme, oloupeme slupku a nakrájíme je na osminky. Konzervovaná bývají již oloupaná, stačí je jen n...
Babiččina houbová omáčka
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme. Sem tam zamícháme. ...
Česneková omáčka - Hamúd šámi, hamúd túmi
Postup přípravy: Olej rozehřejeme v kastrolu a v něm dozlatova osmahneme česnek. Přilijeme polovinu vývaru, dobře promícsíme. mezitím v jiné nád...
Aiolská omáčka
Prolisovaný česnek smícháme s Majonézou, smetanou, přidáme nasekanou pažitku a petrželku. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem....
 · 00:15
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...