Čertovská specialita

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřového plecka 600 g
  • větší pórky 2
  • olej
  • celá feferonka 1
  • –3 paprikové lusky 2
  • malý rajský protlak 1
  • 2-3 dl červeného vína
  • bobkový list
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • drobně nasekaná petrželka

Postup

1 Maso dobře omyjeme, nakrájíme na kostky a narychlo orestujeme na oleji. Po chvíli přidáme pórek nakrájený na kolečka, podlijeme vínem, ochutíme kořením a přimícháme rajský protlak.
2 Takto připravené maso dusíme na mírném ohni doměkka. Nakonec přidáme feferonku a posekanou petrželku.
3 Doporučená příloha:
4 Podáváme s vařeným bramborem.

Mohlo by Vás zajímat

Labužníkova specialita
Postup přípravy: Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky. Rajčata na š...
00:44
Labužníkova specialita
Postup přípravy: Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky. Rajčata na š...
00:44 · 00:30
Rýnské zelí s bůčkem
Rýnské zelí - je bavorská (mnichovská) specialita blízká proslulému alsaskému zelí a nenachází podobu se žádným českým jídlem. Každopádně při jeh...
00:44 · 00:30 · 01:00
Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz
Vložit žaludek do osolené vody do druhého dne. Potom ho pořádně propláchnout. Namočit housku v mléce . Nakrájet maso ze žebírek a bůčky na kos...
00:44 · 00:30 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...