Jitrnicový prejt

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřové plíce
  • vepřové srdce
  • ovaru nebo bůčku 250 g
  • vepřových jater 100 g
  • žemle 2
  • špička nože majoránky 1
  • špička nože mletého pepře 1
  • špička nože nového koření 1
  • stroužek česneku 1
  • sůl
  • zázvoru 1 špetka
  • masového vývaru 5 lžic
  • sádla na pečení 50 g

Postup

1 Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Podáváme s brambory a dušeným kysaným zelím.

Mohlo by Vás zajímat

Vepřová roláda plněná prejtem
1. Maso rozkrojíme aby vznikl plát. Ten přes mikroténovou fólii z obou stran naklepeme. Osolíme a opepříme. Poklademe plátky slaniny. Jitrnice n...
01:50 · 
Žemlová jelítka
Na výrobu žemlových jelítek se používá tučných vepřových laloků, masa z hlav, škvarků i se sádlem, krájených žemlí, vepřové krve a polévky, kořen...
01:50 · 
Jitrnice
Výroba jitrnic a jelítek vyžaduje znalost ručního špejlování střev. Zašpejlováním musí být střevo zcela uzavřeno, aby při vaření neunikla část ob...
01:50 · 
Jitrnicový prejt
Postup přípravy: Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, v...
01:50 ·  · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...