Kančí guláš s brusinkami
Postup
1 Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova, přidáme rajský protlak a znovu osmažíme.
2 Přisypeme papriku, všechno k koření s česnekem a kolečky citronu a pomeranče. Mírně podlijeme a dusíme pod pokličkou v troubě asi 45 minut. Vydušeninu krátce orestujeme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme asi 6 dl vody.
3 Přisolíme, provaříme a přidáme brusinkový kompot. Necháme prohřívat na plotýnce, až se objeví tuk.
4 Doporučená příloha:
5 Podáváme se špekovými knedlíčky no a s červeným vínem
Mohlo by Vás zajímat
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
· 01:00
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na potřebný počet řízků, které mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smícháme s hořčicí, jalovcem, tymiáne...
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme ...
Komentáře