Kančí guláš s hlívou ústřičnou

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • g kančí kostky na guláš 600
  • větší cibule
  • polévková lžíce červeného vína 1
  • polévková lžíce rajského protlaku 1
  • litru vývaru z masoxu 0,5
  • stroužky česneku 2
  • zrnka jalovce 2
  • špetka soli
  • lžičky mleté sladké papriky 0,5
  • polévkové lžíce rostlinného oleje 0,75
  • polévkové lžíce hladké mouky 2
  • g hííva ústřičná 250

Postup

1 Cibuli nakrájíme nadrobno a na polovině oleje osmahneme. Rozmražené kančí kostky přidáme k cibuli a ope­čeme. Přidáme papriku, sůl, česnek utřený se solí, protlak i jalovec a vše 3-5 minut restujeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou asi 30 minut za stálého podlévání vývarem podusíme. Houby nakrájíme. Z druhé poloviny oleje a hladké mouky uděláme jíšku. Když je maso měkké, vyjmeme je a základ jíškou zahustíme. Důkladně jej provaříme na mírném ohni. Přecedíme, přidáme nakrájené houby a vaříme, až změknou, nejméně 20 minut. Do omáčky nalijeme červené víno, chvilku zavaříme, vrátíme maso zpět do omáčky pro­hřát. Kančí guláš podáváme se slaninovými knedlíky. S červeným vínem je to opravdová pochoutka.

Mohlo by Vás zajímat

Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
Smažený řízek z divočáka (specialita z polesí Harrachov)
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na potřebný počet řízků, které mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smícháme s hořčicí, jalovcem, tymiáne...
Kančí guláš
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...