Kančí guláš s hlívou ústřičnou
Suroviny
na porce
- g kančí kostky na guláš 600
- větší cibule
- polévková lžíce červeného vína 1
- polévková lžíce rajského protlaku 1
- litru vývaru z masoxu 0,5
- stroužky česneku 2
- zrnka jalovce 2
- špetka soli
- lžičky mleté sladké papriky 0,5
- polévkové lžíce rostlinného oleje 0,75
- polévkové lžíce hladké mouky 2
- g hííva ústřičná 250
Postup
1 Cibuli nakrájíme nadrobno a na polovině oleje osmahneme. Rozmražené kančí kostky přidáme k cibuli a opečeme. Přidáme papriku, sůl, česnek utřený se solí, protlak i jalovec a vše 3-5 minut restujeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou asi 30 minut za stálého podlévání vývarem podusíme. Houby nakrájíme. Z druhé poloviny oleje a hladké mouky uděláme jíšku. Když je maso měkké, vyjmeme je a základ jíškou zahustíme. Důkladně jej provaříme na mírném ohni. Přecedíme, přidáme nakrájené houby a vaříme, až změknou, nejméně 20 minut. Do omáčky nalijeme červené víno, chvilku zavaříme, vrátíme maso zpět do omáčky prohřát. Kančí guláš podáváme se slaninovými knedlíky. S červeným vínem je to opravdová pochoutka.
Mohlo by Vás zajímat
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
· 01:00
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na potřebný počet řízků, které mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smícháme s hořčicí, jalovcem, tymiáne...
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme ...
Komentáře