Kančí kýta se šípkovou omáčkou

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opečeme. Potřeme tlučeným jalovcem a divokým kořením, podlijeme a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podláváme a několikrát obrátíme. Měkkou kančí kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,zasmahneme a zalijeme vodou. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu, protlak, citronovou kůru a šťávu, ochutíme cukrem, solí a za stálého míchání povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme červené víno a procedíme ji přes hustý cedník. Maso naporcujeme a přeláváme omáčkou. Příloha: houskový knedlík, bramborové krokety.

Mohlo by Vás zajímat

Roládka z divočiny
kus kejtky, vhodně naříznout a rozklepat na placku - tenhle kus pak pomatlat omáčkou z kečupu, hořčice, sojové omáčky, třeného česneku, soli (nep...
 · 01:00
Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...